Webes tartalom megjelenítése Webes tartalom megjelenítése

http://www.vaconline.hu/aktualis/milyen-elmeny-kell-ahhoz-hogy-vegre-felebredjunk-dr.-beer-miklos-adventi-gondo-2.html

 

Milyen élmény kell ahhoz, hogy végre felébredjünk? - dr. Beer Miklós adventi gondolatai Nyomtatás E-mail
2013. Nov. 29.
Szerkesztőségünk a közelgő adventi időszakra való tekintettel megkérte Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök urat, hogy ossza meg mindig értékes és tanulságos gondolatait a portál olvasóival. Püspök úr a már megszokott módon, készséggel tett eleget a kérésnek, amit ezúton is megköszönünk. Kedves Olvasóink! Fogadják, olvassák szeretettel, és ha úgy gondolják, osszák meg családjukkal, ismerőseikkel a püspök úr írását!
 


Milyen „élmény” kell ahhoz, hogy végre „felébredjünk”? …és végre rendbe tegyük dolgainkat

A napokban halálra gázolták egyik barátom lányát a zebrán. Döbbenet, fájdalom, értetlenség. Ezernyi kérdés vibrál bennünk? Hát ennyi az élet? Velünk is megtörténhetett volna? Hogyan is van ez? Szökőár a Fülöp-szigeteken. Ezrek meghaltak, eltűntek, százezrek fedél nélkül maradtak. A családban gyász van. Valaki „elment”. Nélküle kell tovább élni.

Egyszer én is elmegyek?
Egyik barátomnál megállapították a gyógyíthatatlan betegséget. Mennyi ideje van még hátra? Hogyan fogadja ezt a tényt? Hogyan rendezi el a dolgait?

Szükségünk van időnként olyan figyelmeztetésekre, amelyek nem „kényszerítenek”, mégis kijózaníthatnak. Számomra ilyen „alkalom” minden „Advent”. Számot vetni az életünk lehetőségeiről és felelősségéről. Ez a bölcsesség.

Mindnyájan tudjuk, értjük, hogy az élet ajándék, csodálatos lehetőség, de ugyanakkor felelősség is. Nem minden mindegy. 
Sok évvel ezelőtt olvastam egy mondatot, amely így hangzik: „Igyekezz úgy élni, ahogy gondolkodol, mert különben észrevétlenül úgy fogsz gondolkodni, ahogy élsz.” Könnyen becsapjuk magunkat.
Advent a teljes élettel szembesít bennünket. Mi keresztény emberek, hittel gondolunk az ajándékba kapott kész világra, de az élet időbeli, véges voltára is.

Tudom, hogy egyszer én is meghalok. Osztálytársaim, barátaim, rokonaim közül már sokan elmentek. Nem akarom magamat becsapni. Mennyi van még hátra? 
Talán négy hét Karácsonyig? Mi lenne, ha úgy tölteném el ezt a négy hetet, mintha ez lenne az összes lehetőségem? Talán figyelmesebb lehetnék a családtagjaimhoz, önzetlenebb, nagylelkűbb? Sok jót tehetnék másokkal. Mire várok? „Amit megtehetsz ma …” Észreveszem mindazokat, akiknek gondjuk van. Lakáshitelesek, munkanélküliek, betegek, csalódottak, hátrányos helyzetűek? Ismerőseim! Ezért vagyok itt, hogy a lehetőségeim szerint segítsek! Másnak nincs értelme.

Hívő emberként vallom, hogy Isten örök életre hívott Jézus Krisztus által, aki értem született erre a világra. Meghalt értem, de feltámadt. Szeret engem.
Szent Ágostontól való ez a mondat: Ha szeretjük Őt, miért félnénk a vele való találkozástól? Advent annyit jelent, mint Úrjövet. Eljön értünk. Várjuk Őt! 
Milyen szép lehetne a következő hónapunk, ha felnőtt hittel tekintenénk a jövőbe! Milyen szép lehetne az életünk, ha Isten ajándékozó szeretetét felfognánk és követnénk! Szabadon és nagylelkűen.

Áldott adventi időt!


Beer Miklós püspök

TÁJÉKOZTATÓ LAKÁSHITEL ADÓSOKNAK

A képre kattintva megnézheti, illetve letöltheti a plakátot...

A SZENT ANNA KARITÁSZ GYŰJTÉST SZERVEZ A VÁCI RÁSZORULÓK RÉSZÉRE

A képre kattintva megnézheti, illetve letöltheti a gyűjtés plakátját...

A Szent Anna váci karitász csoport szerkesztésében, a szegények ügyvédje támogatásával egy új kiadványt hoztunk létre, mely segít tájékozódni a szociális ellátások terén minden rászorulónak.

Információs társadalmunkban a legfőbb használati értéket az információ képviseli, ezért szükségesnek éreztük, hogy a jogszabályok, törvények és rendeletek kusza világában átlátható és használható tájékoztató ismereteket adjunk közre.

Így született ez a kiadvány, melyel reméljük, hogy sok váci polgár részére juttatunk el eligazodást segítő, hiánypótló ismereteket.

TERMÉSZETBEN NYÚJTOTT
SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK

A képre kattintva megnézheti, illetve letöltheti a plakátot...

ELINDÍTOTTUK A "SZEGÉNYEK ÜGYVÉDJE" SZOLGÁLTATÁSUNKAT

A képre kattintva megnézheti, illetve letöltheti a szolgáltatás plakátját...

 

KENYÉROSZTÁS
 
Az augusztus 20-i váci ünnepségen a Szent Anna karitász az önkormányzat Szociális Szolgáltató Házával együttműködve 100 kilogramm kenyeret osztott ki a rászorulók részére. A kenyereket Moys Gábor újmisés atya áldotta meg a karitász sátrában, ezt követően az önkéntesek közreműködésével a meghívott családok részére kiosztásra kerültek a kenyerek. A kariász akcióját a Lipóti pékség támogatta. Ezúton is köszönjük mindazok segítségét, akik részt vettek az akciónkban.
Kérjük, adományával Ön is segítsen!
 

GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁSOK

A képre kattintva megnézheti, illetve letöltheti a plakátot...

 

ÖNKÉNTESEKET KERESÜNK!

A képre kattintva megnézheti, illetve letöltheti felhívásunk plakátját...